Berättelser

Här kan du se filmer från verksamheten, ta del av berättelser från våra deltagare, få information om genomförda projekt eller läsa hela vår verksamhetsberättelse.

Varje år berättar vi om året som gått i en verksamhetsberättelse. Här kan du läsa den senaste.

Kvinna räcker ut armarna. Hon sitter vid ett bord, framför en whiteboard.

Filmer

Här finns filmer om vår verksamhet och om människorna på Portalen. Spännande, inspirerande och roliga!

Spela videoklipp

Från bidrag till egen försörjning

Spela videoklipp

Hur tackar man en hel stad?

En kvinna går förbi en port där det står CNEMA.
Spela videoklipp

Samarbete som leder till jobb

Spela videoklipp

Starkare tillsammans

Samarbetspartners

Partnerskap och samverkan är en viktig del i Portalens verksamhet. Vi samverkar med många olika organisationer och företag, på olika sätt; genom nätverket #starkaretillsammans, i partnerskap med huvudmannaorganisationer och som samarbetspartners i olika projekt. Att utveckla samarbeten med aktörer i lokalsamhället och organisationer som har samma drivkraft och mål som Portalen är väsentligt för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

Våra samarbetspartners:

Klicka på en partner för att läsa mer.

 • Hagebykyrkan
 • STÄNG

  Hagebykyrkan

  Hagebykyrkan är en mångkulturell kristen gemenskap i Hageby som erbjuder gudstjänster och hemgrupper och har ett nära samarbete med kafébussen.

  ”Vi arbetar för att förbättra integrationen i samhället. Det gör vi genom att låta volontärer få möjlighet att hitta en plats hos oss, vi har till exempel anställt en person som hjälper till att ta hand om olika grupper i kyrkans församling. För oss är Portalen en chans att arbeta med integration på ett mer heltäckande sätt och en möjlighet att få fler nyanlända i arbete. Genom samarbetet hoppas vi kunna fortsätta växa och hjälpa till i fler stadsdelar med liknande koncept.”

  Mario Marquez, Hagebykyrkan

 • Rotary
 • STÄNG

  Rotary

  Rotary är ett världsomfattande yrkesnätverk där engagerade medlemmar verkar på en lokal, regional och global nivå för att förbättra människors liv.

  ”Hösten 2014 startade vi ett mentors-program tillsammans med Portalen. En nyanländ adept matchas ihop med en lämplig mentor, helst med samma yrkesbakgrund som den nyanlända. Målet är att adepten snabbare ska komma in i det svenska samhället och på så sätt komma närmare praktik, jobb eller utbildning. Adepterna deltar också regelbundet i klubbens veckomöten för att skapa kontakter. Portalens arbete är viktigt då de uppmuntrar och stödjer nyanlända och detta samarbete innebär att det skapas bryggor mellan människor och kulturer vilket berikar alla involverade.”

  Anders Elfgren, Rotary

  Fyra äldre personer sitter vid ett bord. De tittar ner på ett papper.

  Innehåll